From oct 2010 my educational posts are published only on Pip

30 okt. 2010

Åhlens goes Polyvore


Polyvore har funnits i kanske 3 år. De började lite hemligt, men liksom klippdockor på nätet var renodlad klipp och klistra moodboards inget som fanns sedan tidigare, men som tjejer alltid gör - och visar resultatet för andra. När man är klar vill man att någon ska säga 'Snyggt!'. Alla länkar som skapades till sidan i varje scraps ger också bra sökträffsranking. Trafikkurvan ökade megasnabbt.

Från början undrade man om de hade samarbeten med alla produktleverantörer vars varor dök upp när man skulle sätta ihop en scrapsida. Senare antog man att varumärkena var glada över den trafik och merförsäljning alla länkar från scrapsen erbjöd. Ännu senare förstod man att nu har nog varumärkena börjat betala för att finnas med i utbudet istället.

Slutligen kom någon på det. Någon med ett enormt och varierat utbud. Någon som ändå fotograferar hela utbudet för kataloger och webb. Någon som förstår hur kul det är att sätta ihop sina egna heminredningsmoodboards. Åhlens har precis releasat en Polyvore med det tråkiga namnet Stilverkstan.

Det är ju hisklans tråkigt att man inte kan köpa varorna direkt på nätet, när man ser dem och så finns det ett par funktioner som måste förbättras - lägga framför och bakom t ex, och embedd till blogg, men annars har de gjort ett fint jobb. Jag känner mig lite avundsjuk, hade velat vara med.

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillar den! :)

    MVH Ottoboni (som hjälpt till att bygga)

    SvaraRadera
  2. åh kul att berömmet nådde ända fram till den berättigade mottagaren :-) Som sagt, bra jobbat!

    SvaraRadera